TEESI 5: JAUHOJEN PUHTAUTTA PITÄÄ JOKAISEN PYSTYÄ ARVIOIMAAN

Joskus vastuullisten tekojen seuraamuksia on vaikea heti huomata: ketjut voivat olla pitkiä ja monimutkaisia, muutosten vaikutus saattaa näkyä kunnolla vasta ajan mittaan.

Siksi meistä on tärkeää seurata ja raportoida avoimesti ja säännöllisesti faktaa ja lukuja etenemisestämme ja haasteistamme.

Standardit tekevät edistysaskelista vertailukelpoisia; sertifikaatit kertovat tiettyjen
vaatimusten täyttämisestä – eikä meillä ei ole mitään syytä pitää kynttilää vakan alla.LÄPINÄKYVYYS ON KESKEINEN OSA TINKIMÄTÖNTÄ VASTUULLISUUTTAMME.

CODE OF CONDUCT

Olemme kansainvälisen amfori järjestön täysivaltainen jäsen ja sitoutuneet toimimaan sen periaatteiden ja toimintamallien mukaisesti. Jäsenyys amforissa merkitsee, että avaamme kaiken toimintamme ja avainlukumme auditoitaviksi sosiaalisen ja ympäristöllisen vastuullisuuden osalta.

LUE LISÄÄ AMFORIN SIVUILTA

STJM HIILINEUTRAALI 2035 HANKE

Suomen Tekstiili ja Muotialan Hiilineutraali 2035 Hanke on julkinen osoitus siitä, että olemme aidosti sitoutuneet vähentämään hiilijalanjälkeämme. Edistymistämme mitataan vuosittain ja vaikka tehtävää on vielä jäljellä, olemme vakuuttuneita että onnistumme.

ISO 9001|14001

TULEVAISUUS – ISO SERTIFIKAATIT

Kehitys kehittyy. Jokainen askel eteenpäin johtaa seuraavaan askeleeseen. Tuotantomme ja tarjoamamme saavuttamat sertifikaatit, palkinnot ja kunniamaininnat nostavat rimaa yhä vain korkeammalle. Olemme aikataulussa saavuttaa ISO 9001 laatu- ja 14001 ympäristösertifikaatit vuoden 2024 kuluessa.

EIHÄN VASTUULLISUUS VOI OLLA VAIN JONKUN “VASTUULLISUUSPÄÄLLIKÖN” HOMMA – MINÄHÄN SE PARHAITEN TIEDÄN MITÄ VOISI TEHDÄ PAREMMIN, MITEN VOISI HUOMIOIDA MUITA ENEMMÄN, MIKÄ HOMMA KANNATTAISI TEHDÄ JOTENKIN TEHOKKAAMMIN.”

Eija Impivaara, myymälävastaava, Dimex Store

VASTUULLISUUS ON AVOIMUUTTA

Meille mittaaminen ja sertifikaatit ovat mahdollisuus kehittää avoimesti ja ennakkoluulottomasti toimintamme jokaista osa-aluetta, tunnistaa keinoja parantaa tekemistämme, panostaa tulevaisuuden rakentamiseen.

Nostamalla tavoitteet selkeästi esille tarjoamme tilaisuuden kaikille arvioida itsenäisesti onnistumistamme. Emme pelkää, että joku tulkitsee toimemme ”viherpesuna” kun raportoimme avoimesti toiminnastamme. Haluamme näyttää, että hyvää voi tehdä ja tuottaa niin, että se täyttää työvaatteiden kriteeristön kaikista näkökulmista.

Usein pienetkin teot ovat tärkeitä. Meillä vaatteet pakataan mahdollisimman pieneen laatikkoon. Näin vältetään turhaa tyhjää tilaa kuljetuksessa. Vanhat laatikot uusiokäytetään, vaikka ne eivät aina enää olekaan kovin nättejä, emmekä käytä pakkauksessa muovipusseja. Dimexin tuotteita myydään vuosittain yli 430 000 kappaletta, joten säästämme näin melkoisen kasan pussukoita. Valitsemme kuljetuksessa laivan lentokoneen sijaan.

Välillä nämä toimet voivat näyttää jopa vähän kummilta asiakkaidemme silmissä. Siksi kerromme mielellämme mihin valintamme perustuvat ja mitä uskomme niillä saavuttavamme. Avoimuus on keskeinen osa vastuullisuusajatteluamme ja se varmistaa että toimemme pysyvät valokeilassa ja toisaalta kestävät aina päivänvalon.

Dimexin tinkimättömät vastuullisuusteesit

1. VASTUULLISUUS KASVAA KOTIPESÄSTÄ LUE

2. VASTUULLISUUS VAHVISTUU ASIAKKAIDEN TOIMINNASSA LUE

3. TUOTTEET TEHDÄÄN KESTÄMÄÄN JA SITTEN VASTA KIERTÄMÄÄN LUE

4. TUOTANTO JA LOGISTIIKKA AINA SUURENNUSLASIN ALLA LUE

5. JAUHOJEN PUHTAUTTA PITÄÄ JOKAISEN PYSTYÄ ARVIOIMAAN LUE