TEESI 4: TUOTANTO JA LOGISTIIKKA AINA SUURENNUSLASIN ALLA

Ihan niin kuin kaikkeen, me suhtaudumme myös vastuullisuuteen tosissamme.

Se on iso osa meidän päivittäistä työtä ja sitä tehdään samalla asenteella kuin vaatteitamme.

Tekstiiliteollisuuden tuotanto on keskittynyt Aasiaan; mekään emme voi sitä kieltää emmekä täysin kiertää.

Pyrimme kuitenkin tekemään mahdollisimman suuren osan tuotteistamme täällä Euroopassa.

Näin vahvistamme myös kotimarkkinoidemme taloudellista vakautta ja varmistamme osaamisen säilymisen myös täällä.

Suomalaisuuteen yhdistettävä luotettavuus ja taipumus tarttua toimeen ripeästi ja tehokkaasti on ja säilyy vahvuutenamme.

Tuotannon ja logistiikan ketjun jatkuva parantaminen ja eettisten sääntöjen valvonnan kehittäminen ovat molemmat työn keskiössä.

Samalla hiilijalanjäljen pienentämisen lisäksi laadun ja eettisten periaatteiden valvonta paranee tinkimättömäksi.TUOTANNON JA LOGISTIIKAN KETJUN JATKUVA PARANTAMINEN JA EETTISTEN SÄÄNTÖJEN VALVONNAN KEHITTÄMINEN OVAT MOLEMMAT TYÖN KESKIÖSSÄ.

YLI 50% LIIKEVAIHDOSTA EUROOPAN TUOTANNOSTA

Tekstiilialan osaaminen on vuosien varrella keskittynyt entistä enemmän mm. Kauko-itään. Dimexin tuotanto jakautuu Viron, Ukrainan ja Portugalin lisäksi myös Kiinaan ja Pakistaniin. Parhaimmillaan autamme luomaan uusia työpaikkoja ja kehittämään osaajia alueilla, joissa elintaso on vasta nousemassa. Samalla se kasvattaa meidän vastuutamme siitä, että alihankkijoidemme työntekijöitä kohdellaan reilusti ja asianmukaisesti.

VEROT JA MUUT VELVOITTEET HOIDETAAN 100%:STI

Olemme ylpeitä suomalaisuudestamme. Maksamme mielellämme veromme, sillä tiedämme että toimiva yhteiskunta on elinehto yrityksemme menestykselle. Tyytyväinen, hyvinvoiva työyhteisö syntyy yrityksemme ja yhteiskunnan yhteistyöllä ja haluamme tinkimättä kantaa kortemme siihen kekoon.

STANDARDEILLAKIN ON MERKITYSTÄ

Työvaatteille asetetaan erilaisia vaatimuksia. Monet niistä ovat keskeisiä myös turvallisuudelle. Kansainväliset standardit eivät määritä työtämme, mutta niiden saavuttaminen on lähtökohta jotta voimme kirkkain mielin tarjota tuotteitamme mille tahansa yrityksellä, minkä tahansa tyyppiseen työhön, missä päin maailmaa tahansa.

”TYÖSSÄNI HIENOA ON SE, ETTÄ VOIN VAIKUTTAA NIIN VAATTEITAMME KÄYTTÄVIEN TYÖNTEKIJÖIDEN TURVALLISUUTEEN JA MUKAVUUTEEN, KUIN MYÖS TUOTTEITAMME VALMISTAVIEN HENKILÖIDEN TYÖOLOIHIN JA ASIANMUKAISEEN KOHTELUUN.”

Anne Lamberg, tuotantojohtaja, Dimex Oy

VASTUULLISUUS ON KETTERYYTTÄ

Toimitusvarmuutemme ja –nopeutemme eivät ole vain asiakkaidemme etu. Mahdollisimman virtaviivainen toimitusketju vähentää tarvetta varastoida valtavia määriä tuotteita ja lopulta pienentää myös hävikkiä. Tavoitteena on, että emme tuota mitään turhaa emmekä varastoi mitään tarpeetonta.

Paraskaan ennakointi ei aina tuota nappitulosta. Siivosimme vuonna 2022 nurkkamme ja lahjoitimme yli 2000 kappaletta käyttämättömiä, priimalaatuisia Dimexejä Hope ry:lle. Suurin osa lahjoitetuista vaatteista oli farkkuja ja lasten vaatteita.

Kuuntelemme ja opimme asiakkailtamme. Kaikki asiakaspalaute käydään huolellisesti läpi, mahdolliset ongelmat käsitellään perinpohjin ja ratkaistaan käyttäjien ja asiakkaiden parhaaksi. Keräämme säännöllisesti palautetta jälleenmyyjiltä, työsuojelupäälliköiltä, hankkijoilta ja jopa puolisoilta. Ja tietenkin suoraan työmailla hommaa tekeviltä. Palautteen pohjalta viilaamme jatkuvasti yksityiskohtia, omaksumme hyviä parannusehdotuksia, luomme uusia ratkaisuja arkisiin haasteisiin ja kartoitamme ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa maailman parhaita työvaatteita.

SEURAAVAKSI: 5. JAUHOJEN PUHTAUTTA PITÄÄ JOKAISEN PYSTYÄ ARVIOIMAAN

Dimexin tinkimättömät vastuullisuusteesit

1. VASTUULLISUUS KASVAA KOTIPESÄSTÄ LUE

2. VASTUULLISUUS VAHVISTUU ASIAKKAIDEN TOIMINNASSA LUE

3. TUOTTEET TEHDÄÄN KESTÄMÄÄN JA SITTEN VASTA KIERTÄMÄÄN LUE

4. TUOTANTO JA LOGISTIIKKA AINA SUURENNUSLASIN ALLA LUE

5. JAUHOJEN PUHTAUTTA PITÄÄ JOKAISEN PYSTYÄ ARVIOIMAAN LUE