TEESI 3: TUOTTEET TEHDÄÄN KESTÄMÄÄN JA SITTEN VASTA KIERTÄMÄÄN

Työvaatteet eivät ole kausimuotia; niiden on toimittava, kestettävä ja pysyttävä ajattomina ihan eri tavalla.

Siksi Dimexin tuotepuolella vastuullisuusteot ovat jatkuvaa tasapainoilua kestävyyden kaikilla osa-alueilla.

Tuotteiden on toimittava tehtävässään – mitä pitempään niitä käytetään, sitä harvemmin niitä tarvitsee korvata.

Me olemme ylpeitä siitä, että tuotteistamme ei ole juuri koskaan mitään reklamoitavaa.

Asiakkaidemme erityisvaatimuksiin perehtyminen ja niihin panostaminen varmistaa, että tuotteemme vastaavat heti asiakkaan tarpeita ja kestävät pitempään niille suunniteltua käyttöä.

Parhaiden ekologisesti vastuullisten materiaalien ja valmistustapojen käyttäminen on meille tärkeää. Siksi uusia, entistä parempia ratkaisuja etsitään ja otetaan käyttöön tinkimättä.ME OLEMME YLPEITÄ SIITÄ, ETTÄ TUOTTEISTAMME EI OLE JUURI KOSKAAN MITÄÄN REKLAMOITAVAA.

KESTÄVÄÄ EKOLOGIAA

Materiaalien kestävyydestä emme koskaan tingi, mutta uusien, kiinnostavien kuituinnovaatioiden ja kierrätysmateraalien omaksumisessa olemme aina etujoukoissa. Kasvatamme myös kierrätettyjen ja orgaanisten kuitujen osuutta valikoimassamme koko ajan.

TUOTEKEHITYKSEN TAVOITTEET

Aina pystytään parantamaan materiaaleja. Kehitysaskelia otetaan joustavampien, kestävämpien, lämpimämpien ja viileämpien vaatteiden saralla. Työntekijän hyvinvointi on osa vastuullisuusajatteluamme. Mukavuus parantaa myös työtehoa ja parhaimmillaan pidentää uraa.

HIILIJALANJÄLJEN PIENENTÄMINEN LÄPI TUOTANTOKETJUMME

Hiililaskureita näkee vähän joka paikassa tänä päivänä. Mekin seuraamme tarkasti tuotantomme ja tuotteidemme jalanjälkeä. Amforin BEPIn mukaisesti myös opastamme ja tuemme alihankkijoitamme heidän pyrkimyksissään ympäristöystävällisempään valmistukseen. Yhtä lailla teemme kaikkemme omien toimintojemme päästöjen pienentämiseksi.

MINULLE JA KOKO SUUNNITTELUTIIMILLEMME TYÖN MERKITYSTÄ LISÄÄ SE, ETTÄ VALMISTAMME VAIN JA AINOASTAAAN AIKAA JA KULUTUSTA KESTÄVIÄ TUOTTEITA. TUOTTEIDEN KÄYTTÖIKÄÄ PIDENTÄMÄLLÄ YKSITTÄISEN TUOTTEEN AIHEUTTAMA KOKONAISELINKAAREN PÄÄSTÖVAIKUTUS MUUTTUU HUOMATTAVASTI.”

Taru Lahti, tuotekehitysjohtaja, Dimex Oy

VASTUULLISUUS ON JATKUVUUTTA

Pyörää ei pidä keksiä joka sesongiksi uudestaan – hyväksi havaitut mallit pysyvät tarjolla pitkään. Kymmenen vuotta samoja, toimivia housuja ei ole temppu eikä mikään! Täsmällinen tuotantoerien suunnittelu ja valikoiman pitäminen hallittavana vähentävät hävikkiä. Mitä huolellisemmin pystymme ennustamaan mallien menekkiä, sitä vähemmän hajakokoja jää kauden jälkeen hyllyyn.

Dimexejä käytetään niin pitkään, että ne ovat joko riekaleina tai menossa jo perintönä seuraavan sukupolven tarpeeseen. Siksi Dimexeihin ei juuri törmää kirppareilla eikä niistä virkkailla pannunalusia. Se tietty sopii hyvin meille, sillä rakastamme tyylikästä ajattomuutta ja vaatteiden käyttämistä loppuun. Haluamme edistää kiertotaloutta ja materiaalien uusiokäyttöä, mutta unelmamme on valmistaa maailman pitkäikäisin työvaate, joka ei poistu kierrosta koskaan.

SEURAAVAKSI: 4. TUOTANTO JA LOGISTIIKKA AINA SUURENNUSLASIN ALLA

Dimexin tinkimättömät vastuullisuusteesit

1. VASTUULLISUUS KASVAA KOTIPESÄSTÄ LUE

2. VASTUULLISUUS VAHVISTUU ASIAKKAIDEN TOIMINNASSA LUE

3. TUOTTEET TEHDÄÄN KESTÄMÄÄN JA SITTEN VASTA KIERTÄMÄÄN LUE

4. TUOTANTO JA LOGISTIIKKA AINA SUURENNUSLASIN ALLA LUE

5. JAUHOJEN PUHTAUTTA PITÄÄ JOKAISEN PYSTYÄ ARVIOIMAAN LUE