Tuotekehitys

kestomuotia

kaiken maailman

duunareille

Dimexin tuotekehitys tapahtuu kokonaisuudessaan Suomessa. Vaatteidemme toimivuuden ja istuvuuden ovat testanneet tuhannet Dimexheimolaiset. Heidän tyytyväisyytensä on meille tärkeintä.

Tutustu tuotteisiimme ja ota yhteyttä!

Slow fashion

Emme harrasta kertakäyttöisyyttä. Lähtökohtamme on slow fashion. Haluamme, että Dimexit voi jättää perinnöksi seuraavalle sukupolvelle. Tavoitteemme on vähentää kaatopaikalle päätyvien vaatteiden määrää. Onnistuminen tässä vaatii tekoja.

Istuu, vaikka seisoisit

Istuvuus, toimivuus ja oikeiden materiaalien käyttö lisäävät vaatteiden käyttöikää ja vähentävät näin ympäristön kuormitusta. Hyvä suunnittelu vähentää saumojen kulumista ja mukavista työvaatteista pidetään parempaa huolta. Dimexit eivät purista, eivätkä saumat hankaa mistään. Tarkan ja käyttäjien palautteita hyödyntävän suunnittelun ansioista Dimexit kestävät käytössä.

Pitkäikäiset mallit ja menekin ennustaminen

Meillä hyväksi havaitut mallit ovat myynnissä pitkään. Kymmenen vuotta samoja, toimivia housuja ei ole temppu eikä mikään! Täsmällinen tuotantoerien suunnittelu ja valikoiman pitäminen kompaktina auttavat minimoimaan hävikkiä. Mitä huolellisemmin pystymme ennustamaan mallien menekkiä, sitä vähemmän hajakokoja jää kauden jälkeen hyllyyn.

Joskus tuotteet eivät kuitenkaan mene kaupaksi, kuten olemme suunnitelleet. Siivosimme vuonna 2022 nurkkamme ja lahjoitimme yli 2000 kappaletta käyttämättömiä, priimalaatuisia Dimexejä Hope ry:lle. Suurin osa lahjoitetuista vaatteista oli farkkuja ja lasten vaatteita.

Nopeat toimitukset ja järkevät varastot

Isot ja sesonkiin sopimattomat vaate-erät jälleenmyyjien varastoissa lisäävät hävikkiä. Me panostamme hyvään saatavuuteen ja nopeisiin toimituksiin, joiden avulla saamme vaatteet käyttöön varastojen nurkista.

Tuotekehitysprosessi

Matka ideasta valmiiksi vaatteeksi on monivaiheinen prosessi, jossa suunnitelmia kommentoidaan ja muokataan jatkuvasti. Ideoita uusiksi vaatteiksi voi tulla Dimexiläisten lisäksi esimerkiksi vaatteiden käyttäjiltä ja jälleenmyyjiltä. Jokaisen vaatteen tuotekehitykseen osallistuu suuri määrä ihmisiä prosessin eri vaiheissa.

Dimexin tuotekehitys

1
Idea uuteen vaatteeseen (usein jälleenmyyjältä tai loppukäyttäjältä)
2
Toimeksianto (vaatteen käyttö, kohderyhmä, hinta, väri, sertifikaatit, yhteensopivuus muiden Dimexien kanssa)
3
Suunnittelijan moodboard (käsin piirretyt yksityiskohtaiset kuvat)
4
Suunnitteluryhmän sisäinen arviointi
5
Materiaalien valinta: soveltuvuus tuotteeseen, saatavuuden kartoitus & testaus
6
Menekin arviointi ja materiaalien tilaus (toimitusaika noin 4kk)
7
Mallimestari mitoittaa tuotteen
8
Ensimmäinen proto (Leppävirran malliompelijat valmistavat vaatteen ja kommentoivat tuotannon näkökulmasta)
9
Sovitus (istuvuuden, toimivuuden ja ulkonäön tarkistus)
10
Työmaatestaus
11
Toinen proto
12
Hinnoittelu ja hinnan viilaus
13
Sertifiointinäyte matkaan (sertifioinnin suorittaa Suomen työterveyslaitos, kesto noin 4kk)
14
Tuotannon ja myynnin näytekappaleet
15
Sisäinen lanseeraus ja esittely
16
Esittely jälleenmyyjille
17
Myyntierän tuotanto (noin 7 viikkoa)
18
Valmiin vaatteen lanseeraus ja myynnin avaus

Jokainen

palaute

Uskokaa tai älkää, tuotekehityksestä vastaava Taru yhdessä tiiminsä kanssa käy läpi joka ikisen meille lähetetyn asiakaspalautteen! Jos tietyt tuotteet tai ongelmat toistuvat eri käyttäjien palautteissa, selvitämme asian.

Saamme palautteita jälleenmyyjiltä, työsuojelupäälliköiltä, hankkijoilta ja puolisoilta. Sekä tietenkin suoraan työmailla hommia vääntäviltä. Palautteiden perusteella tarkistamme yksityiskohtia, parannamme tuotteita ja kehitämme uutta. Myynnissä olevia tuotteita muokataan niin pitkään, että ne ovat käyttäjien mielestä täydellisiä.

Suunnitteluvaiheessa tuotteita testataan myös työmailla todellisissa työtilanteissa. Testiryhmät ovat tarpeellisia, mutta lopullisen päätöksen vaatteiden toimivuudesta tekevät kuitenkin loppukäyttäjät.

Teemme jatkuvasti muokkauksia vaatteisiin ja kehitämme uusia tuotteita käyttäjien palautteiden ja toiveiden perusteella.

Ympäristöystävälliset

materiaalit

Tavoitteemme on lisätä kierrätyskankaiden käyttöä työvaatteissa. Tässäkään emme suostu hölmöilyyn. Me emme tee ympäristöystävällisiä tuotteita markkinointikikkailun takia. Emme suostu tekemään tuotteita vitriiniin ihasteltavaksi, vaan käyttöön työmaille. Meille ja Dimexheimolaisille tärkeintä on, että myös ympäristön kuormitusta vähentävät tuotteet ovat pitkäikäisiä ja kestävät käytössä.

Kartoitamme jatkuvasti uusia, ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa maailman parhaita työvaatteita.

Kuluneet

kamat

uusiokäyttöön

Dimexejä käytetään niin pitkään, että ne ovat joko riekaleina, tai menossa jo perintönä seuraavan sukupolven tarpeeseen. Tämän takia Dimexejä ei juuri näe kirppareilla eikä niistä virkkailla pannunalusia. Mikä sopii toki meille, sillä rakastamme slow fashionia ja vaatteiden käyttämistä loppuun. Siitä huolimatta haluamme edistää kiertotaloutta ja materiaalien uusiokäyttöä. Unelmamme on valmistaa maailman pitkäikäisin työvaate, joka ei poistu kierrosta koskaan.

Tulevaisuuden tavoitteet

  • Kartoitamme mahdollisia muita projekteja, joiden tarkoitukseen käytetyt Dimexit voisivat sopia.

Isot paketit

on pullistelua

Meillä vaatteet pakataan mahdollisimman pieneen laatikkoon. Näin vältetään turhaa tyhjää tilaa kuljetuksessa. Uusiokäytämme vanhat laatikot, vaikka ne eivät aina enää olekaan kovin nättejä, emmekä käytä pakkauksessa muovipusseja. Dimexin tuotteita myydään vuosittain yli 430 000 kappaletta, joten säästämme näin melkoisen kasan pussukoita. Valitsemme kuljetuksessa laivan lentokoneen sijaan.