Tuotekehitys

Muotoiltu

suomalaiselle

kropalle

Dimexit on suunniteltu suomalaisille työmiehille ja -naisille. Kaikki tuotekehityksemme tapahtuu Suomessa. Vaatteidemme toimivuuden ja istuvuuden ovat testanneet tuhannet Dimexheimolaiset. Heidän tyytyväisyytensä on meille tärkeintä.

Tutustu tuotteisiimme ja ota yhteyttä!

Slow fashion

Emme harrasta kertakäyttöisyyttä. Lähtökohtamme on slow fashion. Haluamme, että Dimexit voi jättää perinnöksi seuraavalle sukupolvelle. Tavoitteemme on vähentää kaatopaikalle päätyvien vaatteiden määrää. Onnistuminen tässä vaatii tekoja.

Istuvissa pöksyissä ei perse repeä

Istuvuus, toimivuus ja oikeiden materiaalien käyttö lisäävät vaatteiden käyttöikää ja vähentävät näin ympäristön kuormitusta. Hyvä suunnittelu vähentää saumojen kulumista ja mukavista työvaatteista pidetään parempaa huolta. Suomalaiselle kropalle suunnitellut Dimexit eivät purista, eivätkä saumat hankaa herkkiä paikkoja. Tarkan ja käyttäjien palautteita hyödyntävän suunnittelun ansioista Dimexit kestävät käytössä.

Pitkäikäiset mallit ja menekin ennustaminen

Meillä hyväksi havaitut mallit ovat myynnissä pitkään. Kymmenen vuotta samoja, toimivia housuja ei ole temppu eikä mikään! Täsmällinen tuotantoerien suunnittelu ja valikoiman pitäminen kompaktina auttavat minimoimaan hävikkiä. Mitä huolellisemmin pystymme ennustamaan mallien menekkiä, sitä vähemmän hajakokoja jää kauden jälkeen hyllyyn.

Nopeat toimitukset ja järkevät varastot

Isot ja sesonkiin sopimattomat vaate-erät jälleenmyyjien varastoissa lisäävät hävikkiä. Me panostamme hyvään saatavuuteen ja nopeisiin toimituksiin, joiden avulla saamme vaatteet käyttöön varastojen nurkista.

Tuotekehitysprosessi

Matka ideasta valmiiksi vaatteeksi on monivaiheinen prosessi, jossa suunnitelmia kommentoidaan ja muokataan jatkuvasti. Ideoita uusiksi vaatteiksi voi tulla Dimexiläisten lisäksi esimerkiksi vaatteiden käyttäjiltä ja jälleenmyyjiltä. Jokaisen vaatteen tuotekehitykseen osallistuu suuri määrä ihmisiä prosessin eri vaiheissa.

Dimexin tuotekehitys

1
Idea uuteen vaatteeseen (usein jälleenmyyjältä tai loppukäyttäjältä)
2
Toimeksianto (vaatteen käyttö, kohderyhmä, hinta, väri, sertifikaatit, yhteensopivuus muiden Dimexien kanssa)
3
Suunnittelijan moodboard (käsin piirretyt yksityiskohtaiset kuvat)
4
Suunnitteluryhmän sisäinen arviointi
5
Materiaalien valinta: soveltuvuus tuotteeseen, saatavuuden kartoitus & testaus
6
Menekin arviointi ja materiaalien tilaus (toimitusaika noin 4kk)
7
Mallimestari mitoittaa tuotteen
8
Ensimmäinen proto (Leppävirran malliompelijat valmistavat vaatteen ja kommentoivat tuotannon näkökulmasta)
9
Sovitus (istuvuuden, toimivuuden ja ulkonäön tarkistus)
10
Työmaatestaus
11
Toinen proto
12
Hinnoittelu ja hinnan viilaus
13
Sertifiointinäyte matkaan (sertifioinnin suorittaa Suomen työterveyslaitos, kesto noin 4kk)
14
Tuotannon ja myynnin näytekappaleet
15
Sisäinen lanseeraus ja esittely
16
Esittely jälleenmyyjille
17
Myyntierän tuotanto (noin 7 viikkoa)
18
Valmiin vaatteen lanseeraus ja myynnin avaus

Jokainen

palaute

käsitellään

Uskokaa tai älkää, tuotekehityksestä vastaavat Tuire ja Jaana lukevat joka keskiviikko läpi jokaisen meille lähetetyn asiakaspalautteen! Jos tietyt tuotteet tai ongelmat toistuvat eri käyttäjien palautteissa, selvitämme asian.

Saamme palautteita jälleenmyyjiltä, työsuojelupäälliköiltä, hankkijoilta ja puolisoilta. Sekä tietenkin suoraan työmailla hommia vääntäviltä. Palautteiden perusteella tarkistamme yksityiskohtia, parannamme tuotteita ja kehitämme uutta. Myynnissä olevia tuotteita muokataan niin pitkään, että ne ovat käyttäjien mielestä täydellisiä.

Suunnitteluvaiheessa tuotteita testaan myös työmailla todellisissa työtilanteissa. Testiryhmät ovat tarpeellisia, mutta lopullisen päätöksen vaatteiden toimivuudesta tekevät kuitenkin loppukäyttäjät.

Teemme jatkuvasti muokkauksia vaatteisiin ja kehitämme uusia tuotteita käyttäjien palautteiden ja toiveiden perusteella.

Katso lista täältä.

Ympäristöystävälliset

materiaalit

Tavoitteemme on lisätä kierrätyskankaiden käyttöä työvaatteissa. Tässäkään emme suostu bullsh*ttiin. Me emme tee ympäristöystävällisiä tuotteita markkinointikikkailun takia. Emme suostu tekemään tuotteita vitriiniin ihasteltavaksi, vaan käyttöön työmaille. Me haluamme tehdä tuotteistamme niin hyviä, että ne hakkaavat muut vaihtoehdot ja samalla vähentävät ympäristön kuormitusta.

Mitä teimme vuonna 2020?

 • Suunnittelimme ensimmäiset kierrätysmateriaalista tehdyt tuotteet.

Mikä ei mennyt putkeen vuonna 2020?

 • Emme onnistuneet määrittämään tarkkaa määrällistä tavoitetta kierrätystuotteille.

Vuoden 2021 ja tulevaisuuden tavoitteet

 • Lanseeraamme vuonna 2021 ensimmäiset kierrätysmateriaalista valmistetut tuotteet.
 • Vaihdamme yhden ison volyymin tuotteen kierrätyskankaasta valmistetuksi.
 • Tarjoamme aktiivisesti asiakkaille ympäristön kuormitusta vähentäviä tuotteita ja materiaaleja.
 • Jatkamme kierrätysmateriaalien suosimista.
 • Onnistumme myymään merkittäviä määriä ympäristön kuormitusta vähentäviä tuotteita (vuonna 2021 1000–2000 kappaletta ja tulevina vuosina enemmän).
 • Suunnittelemme lisää ympäristöystävällisiä tuotteita.
 • Määritämme ympäristön kuormitusta vähentäville tuotteille prosenttiosuuden koko tuotannosta.
 • Lisäämme tietoa eri materiaalien ympäristökuormituksesta.

Kuluneet

kamat

uusiokäyttöön

Dimexejä käytetään niin pitkään, että ne ovat joko riekaleina, tai seisovat sonnan takia itsestään. Tämän takia Dimexejä ei juuri näe kirppareilla tai niistä ei virkkailla pannunalusia. Mikä sopii toki meille, sillä rakastamme slow fashionia ja vaatteiden käyttämistä loppuun. Siitä huolimatta haluamme edistää kiertotaloutta ja materiaalien uusiokäyttöä. Unelmamme on valmistaa maailman pitkäikäisin työvaate, joka ei poistu kierrosta koskaan.

Olemme mukana Teva Teamin ja Remeon projekteissa, jotka tähtäävät suljetun kierron työvaatteisiin. Hankkeissa kerätään käytöstä poistettuja työvaatteita, joiden materiaalit kierrätetään ja hyödynnetään uusien työvaatteiden tuotannossa.

Mitä teimme vuonna 2020

 • Kartoitimme ja koeponnistimme käytettyjen työvaatteiden keräystä ja kierrätystä.

Mikä ei mennyt putkeen vuonna 2020

 • Emme onnistuneet keräämään kangasta.
 • Keräilypisteeseen ei tullut riittävästi materiaalia ja laatikkoa käytettiin roskiksena.

Vuoden 2021 ja tulevaisuuden tavoitteet

 • Selvitämme keinot kerätä tehokkaasti käytetyt työvaatteet.
 • Kartoitamme pakkaustavat ja luomme määrälliset tavoitteet.
 • Luomme onnistuneen kierrätysprosessin ja teemme ensimmäiset kankaat kierrätetyistä työvaatteista.
 • Selvitämme Teva Teamin kanssa kierrätetyn materiaalin kuormittavuuden verrattuna uuteen.

Isot paketit

on

pullistelua

Meillä vaatteet pakataan mahdollisimman pieneen laatikkoon. Näin vältetään turhaa tyhjää tilaa kuljetuksessa. Uusiokäytämme vanhat laatikot, vaikka ne eivät aina enää olekaan kovin nättejä, emmekä käytä pakkauksessa muovipusseja. Dimexin tuotteita myydään vuosittain yli 430 000 kappaletta, joten säästämme näin melkoisen kasan pussukoita. Valitsemme kuljetuksessa laivan lentokoneen sijaan.

Vuosien 2021–2022 tavoitteet

 • Tuomme asiakkaille esille eri pakkausvaatimusten (muovipussit, uusiokäytetyt pahvilaatikot, yksittäispakkaus) aiheuttamaa ympäristön kuormitusta.
 • Selvitämme vaihtoehtoja pakkausmateriaaleihin ja vaihdamme ympäristöä vähemmän kuormittaviin, kunhan toimivia ratkaisuita löytyy.
 • Selvitämme nykyisen logistiikan aiheuttaman ympäristökuormituksen, mahdollisuudet ekologisimpiin vaihtoehtoihin siirtymiseen sekä tarpeen logistiikan hiilikompensaatioon.