Dimexistä

Johtava

suomalainen

työvaatebrändi

Dimex Oy on vuonna 1982 perustettu suomalainen yritys, joka suunnittelee, valmistuttaa ja myy työvaatteita. Dimex on kotoisin Pohjois-Savon Leppävirralta, josta käsin puskemme maailman parhaita vaatteita kuljetuksen, rakennuksen, maansiirron, teollisuuden kiinteistöhuollon, logistiikan, viherrakentamisen ja LVIS-tekniikan työntekijöille.

Dimexin tuotesuunnittelu, kaavoitus, mallinompelu ja asiakaspalvelu tehdään yhä Leppävirralla. Olemme johtava suomalainen työvaatebrändi, joka toimittaa vuosittain yli 450 000 vaatetta Suomeen ja Eurooppaan.

Tutustu tuotteisiimme ja ota yhteyttä!

Me ollaan aidosti ja avoimesti sellaisia kuin ollaan. Ei pelätä myöntää virheitä, eikä oteta itseämme turhan vakavasti. Huumori kulkee mukana aina ja osataan nauraa myös itsellemme. Meillä tykätään hoitaa hommat maaliin ilman turhaa pätemistä. Sanotaan asiat suoraan ja ollaan ylpeitä siitä, mitä osataan.

Työmaalla tiedetään paremmin

Dimexin lähtökohta on tehdä vaatteita, jotka todella toimivat työmailla. Meistä vaatteiden käyttäjät ovat ainoita oikeita asiantuntijoita kertomaan, millainen on hyvä työvaate. Ehkä siksi meillä on ollut yrityksen alusta saakka poikkeuksellisen läheinen suhde asiakkaidemme kanssa.

Tutkimme tyytyväisyyttä tuotteisiimme jatkuvasti ja reagoimme muutoksiin heti. Jos vastaan tulee ongelmia, ratkaisemme ne viivyttelemättä ilman turhia hankauksia. Virheen sattuessa nostamme käden pystyyn ja otamme opiksemme.

Reilu työnantaja

ja innostava

työporukka

Dimex työllistää noin 25 henkilöä ja kompaktin kokoisen työporukan ansiosta kykenemme pitämään hierarkiat matalina ja keskustelun avoimena. Tavoitteemme on olla reilu työnantaja. Reiluus tarkoittaa meille syrjimättömyyttä, joustamista, hyvää esimiestyötä, työn merkityksellisyyttä, asianmukaista palkkausta sekä arvostavaa käytöstä.

Tutkimme työntekijöiden tyytyväisyyttä ja hyvinvointia vuosittain ja henkilöstöpaneelimme puuttuu ongelmiin välittömästi.

Työtyytyväisyys

Toteutamme vuosittain työhyvinvointikyselyn, jossa tarkastellaan tyytyväisyyttä työhön. Mikäli vastausten keskiarvo on pienempi kuin 3,6 (asteikolla 1–4) asiaan puututaan ja tehdään korjauksia.

Henkilöstöpaneeli

Dimexin nelihenkiseen henkilöstöpaneeliin kuuluu toimitusjohtajan lisäksi kolme henkilöä yhtiön eri toiminnoista. Paneelin tapaamisissa käsitellään Dimexin asioita laajasti, rajaamatta mitään aiheita ulos. Tärkeitä aihealueita ovat muun muassa paikalliset sopimukset, työsuojelu, yhteiset pelisäännöt, virkistystoiminta, työergonomia, työssä viihtyminen, työjärjestelyt ja yrityskulttuuri. Meille on tärkeää, että työntekijät pääsevät osallistumaan asioista päättämiseen.

Syrjimättömyys

Vaikka Dimexin huumori onkin välillä ronskia, syrjintää emme hyväksy missään muodossa. Dimexillä uskonto, seksuaalisuus, ikä, sukupuoli tai syntyperä eivät ole perusteita syrjinnälle, eikä suosinnalle.

Joustaminen ja työelämän tasapaino

Työ ei saa olla koko elämä. Kuuntelemme Dimexiläisiä ja joustamme parhaamme mukaan elämän eri vaiheissa. Työn ja muun elämän on pysyttävä tasapainossa.

Esimiestyöhön panostaminen

Reilu työympäristö lähtee reiluista esimiehistä. Meillä esimiehet ovat läsnä työntekijöiden elämässä ja kiinnostuneita työpaikan arjesta. Dimexillä esimiestyötä kehitetään jatkuvasti ja siihen varataan riittävästi aikaa.

Työn sisältö ja merkitys

Työn merkityksellisyys on erittäin tärkeää jaksamisen kannalta. Autamme työntekijöitämme löytämään oman roolinsa Dimexillä, muodostamaan henkilökohtaiset tavoitteensa sekä kertomaan odotuksensa työnantajaa kohtaan. Näin voimme edistää yhdessä työntekijöidemme päämääriä. Annamme riittävästi palautetta ja mahdollistamme jatkuvan oppimisen sekä työssä kehittymisen.

Tehtävän mukainen palkkaus

Tehdystä työstä tulee aina saada asianmukainen korvaus tehtävän vaatimusten mukaan. Keskustelemme palkasta säännöllisin väliajoin, erityisesti työntekijän osaamisen kehittyessä. Dimexillä palkka tulee ajoissa ja oikein.

Arvostava käytös ja sääntöjen noudattaminen

Lähtökohtamme on, että työkavereita kohdellaan hyvin. Meillä kaikki ovat titteleistä riippumatta velvollisia kehittämään omia työyhteisötaitojaan. Yhdessä sovituista säännöistä pidetään kiinni.

Hommat kasvaa,

mutta omilla

ehdoilla

Alun perin Leppävirran Kuljettajapukine Oy:n perustivat Mikko Grön ja Timo Krogerus, jonka veli Jukka otti yrityksestä vetovastuun vaimonsa Sirkan kanssa 1990-luvulla nimen vaihduttua Dimexiksi. Nykyisin yrityksen pääomistaja on suomalainen pääomasijoittaja Sentica.

Viime vuosina Dimexillä on keskitytty vahvasti tulevaan ja pyritty kasvattamaan menoa entisestään. Olemme panostaneet isosti jälleenmyyntiin ja saaneet sementoitua asemaamme niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Dimexin brändinäkyvyyteen on myös pistetty paukkuja. Kasvun myötä myös henkilöstön kokoon on tullut muutoksia eli väki on Leppävirralla lisääntynyt ja pidot tietysti vain parantuneet.

Mistä

nimi

Dimex?

Yrityksemme nimi oli alkujaan Leppävirran Kuljettajapukine, joka tuntui hieman vaikealta kansainvälistä vientiä tavoittelevalle firmalle. Nimi päätettiin vaihtaa.

Silloinen toimitusjohtaja Jukka osallistui markkinointikoulutukseen, jossa kerrottiin, että toimivassa tuotemerkissä on viisi kirjainta ja se päättyy kirjaimeen x. 1990-luvulla oli myös muodikasta kuulostaa virtaviivaiselta ja ytimekkäältä. Tuttu mainosrouva sattui sopivasti kylään ja kaffittelun lomassa syntyi nimi Dimex.

Mitä Dimex siis todella tarkoittaa? Sen tietävät vain Kokoojantien kahvitteluihin osallistuneet. Meille muille se on synonyymi maailman parhaille työvaatteille.

#dimexheimo

Kaikilla yrityksillä on tapana sanoa, että heidän asiakkaansa ovat parhaita. Mutta ne ei kyllä ole tavanneet meidän Dimexheimoa! Meidän vaatteiden käyttäjät ovat aivan oma rotunsa, joiden asenne töihin ja elämään on yksinkertaisesti upea – huumorintajusta puhumattakaan!

Jos ette usko, niin katsokaapa itse. Dimexheimolaiset jakavat mielettömiä kuvia ja tarinoita somekanaviinsa. Suosittelemme lämpimästi seuraamaan hastageja #dimex ja #dimexworkwear. Ette tule pettymään!

Samalla kannattaa ottaa seurantaan Dimexin omat somekanavat. Tarjolla on vähän asiaa ja paljon asiatonta, mutta erittäin viihdyttävää sisältöä!