Vuosi 2014 on pulkassa ja vuosi 2015 ei ole vielä. Pulkkaan se kyllä tulee.

Tässä vaiheessa arvioidaan päättynyttä vuotta ja tavoitteet on asetettu alkaneelle vuodelle. On tälläkin kertaa helpompi nähdä taaksepäin kuin eteenpäin.  Konsta Pylkkänen oli tosiaan oikeassa, että viisauden lajeista jälkiviisaus on helpoin laji. Aloitankin helpommasta päästä eli vuodesta 2014.

Vuosi 2014 alkoi toiveikkaasti. Talvi tuli vihdoin tammikuussa ja ennustettiin kansantalouden vihdoin alkavan hieman kasvamaan.  Kevättalvella tilanne Euroopassa ja Suomessa näytti, että tämän vuoden osalta talouskasvua ei taida tullakaan. Kaupanpäälle tuli myös sekava poliittinen tilanne Euroopassa, mikä entisestään heikensi myös taloudellisesti tilannetta.

Onneksi me keskitymme viime vuonnakin omaan tekemiseen. Voivottelemiseen ja murehtimiseen ei käytetty energioista kovin paljoa. Tahtotila oli, että energiat käytetään positiivisuuden kautta omaan tekemiseen.  Säilytetään hyvät fiilikset ja tekemisen meininki.  Näitä asioita on muuten toivoton yrittää tehdä hampaat irvissä. Vuodesta 2014 tuli myös myynnin osalta plusmerkkinen verrattuna vuoteen 2013. Rima ei ylittynyt reilusti, hieman väpättäen kuitenkin. Liiketulos säilyi hyvällä tasolla. Vuosi 2014 oli meille hyvä vuosi. KIITOS asiakkaillemme. KIITOS toimittajillemme.  KIITOS työkavereille. Dimexiläiset muodostavat upean joukkueen.

Vuoteen 2015 on lähdetty rohkeasti ja avoimesti kasvuhakuisesti. Pitääkö sitä kasvua aina tavoitella? Tänä aikana ei kannata tavoitella mitään. Vastakohtana on tavoitella laskua? Laskun hyväksyntä tuntuu, että on annettu periksi ja luovutettu? Jos ei ole kehitystavoitteita, niin on vaikea nähdä tulevaisuus positiivisena. Liike on tärkeä, ei muutako eteenpäin.

Tällekään vuodelle on vaikea nähdä taloudellisen tilanteen selvää parantumista Euroopassa ja Suomessa. Poliittinen tilanne on myös Euroopassa solmussa. Toivotaan näiden tilanteiden kohentuvan tämän vuoden aikana. Kohentumisen varaan ei laskea mitään. Silti voi olla toiveikas.

Miten sitä sitten pärjätään?  Edelleen on fokus pidettävä lujasti omassa tekemisessä. Jatkamme valitsemallamme tiellä. Asiakaskeskeisyys ja ratkaisukeskeisyys ovat meille ykkösjuttu. Asiakaspidon korkean tason säilyttäminen ja uusien asiakkaiden saanti ovat tällekin vuodelle erittäin tärkeitä asioita. Tuotekehityksen kautta on tullut tälle vuodelle innostavia tuotteita, tarjonta laajenee.  Uusien tuotteiden tulo kuluvan vuoden aikana on tärkeää.    Tuotannossa on kiitellyn toimitusvarmuuden säilyttäminen meille hyvin tärkeää. Kokonaisuutena meidän  on edelleen oltava todella aktiivisia. Huh, huh onpa siinä tekemistä. Hiki tuli. Onneksi meillä on hyvä joukkue ja tekemisen meininki.

Toivotan hyvää alkanutta vuotta 2015,

Jukka Krogerus

Toimitusjohtaja

040 300 4522

jukka.krogerus@dimex.fi