Vuorovaikutuksen lyhyt oppimäärä

Vain pieni osa siitä on sanoja, suurempi osa eleitä, ilmeitä, äänenpainoja, fiilistä. Se edellyttää positiivista asennetta ja vilpitöntä kiinnostusta toista kohtaan. Sitä voi aistia ihan kaikilla aisteilla. Se voi olla läsnä jokaisessa päivässä, töissä ja vapaa-ajalla, vaikka ei useinkaan tule ajatelleeksi. Sillä on äärettömän iso ja kauaskantoinen vaikutus moneen asiaan. Sillä voi pelastaa toisen päivän ja tehdä omastaan huippuhyvän. Sillä voi kääntää toisten suut murjotuksesta hymyyn. Se on pieni yksinkertainen juttu, mutta sillä voi saada aikaan isoja asioita. Kaikkea tätä on positiivinen vuorovaikutus.

Yhtenä tämän kesän ensimmäisistä lämpimistä päivistä lähdimme koko Dimexin porukan voimin takaisin koulunpenkille, nimittäin erään vanhan koulun tiloihin Leppävirran Harjutalolle. Opiskelimme sitä, mitä koulussa ei koskaan oikeastaan opetettu – vuorovaikutustaitoja. Meitä oli kouluttamassa hillittömän hauska savolaismies Ismo Apell. Kolme tuntia vierähti hujauksessa. Huumoripainotteinen esitys sisälsi oikeita pointteja, joita jäi miettimään naurukohtausten välissä, illalla kotona ja vielä seuraavana työpäivänä. Kiireenkään keskellä ei saisi unohtaa sitä, mitä antaa itsestään ulospäin. Oma käytös vaikuttaa aina myös muihin. Toisen huono päivä voi loppua hyvinkin lyhyeen, vaikka jo työpaikan ulko-ovelle, kun työkaveri vain avaa oven ja hymyilee. Jaetaan toisillemme hyvää fiilistä! Positiivisella asenteella on ihmeellinen vaikutus. Pienistä hyvistä eleistä, sanoista ja teoista muodostuu noidankehä, joka johtaa siihen, ettei kukaan voi olla enää kuin hyvällä päällä. Se pitää myös muistaa, että vuorovaikutukseen kuuluu itseilmaisun lisäksi yhtä vahvasti myös kuuntelu ja sen havainnoiminen mitä ei sanota ääneen. Vuorovaikutushan ei voi olla vuorovaikutusta, jos kukaan ei kuuntele, mitä toinen sanoo. Me ollaan aidosti kiinnostuneita ja halutaan kuunnella asiakasta – kaikilla tuntosarvilla. Vuorovaikutus on taitolaji ja me halutaan oppia siinä mestareiksi!

Itse aloitin Dimexillä helmikuussa 2013. On ollut mahtavaa päästä osaksi tätä porukkaa! Minut otettiin heti alusta asti mukaan. Se on oikeasti totta, että meillä on hyvä pössis ja parhaat tyypit töissä. Työyhteisön hyvä fiilis heijastuu väkisinkin asiakkaisiin asti. Meillä ollaan aidosti iloisia ja meillä on kivaa. Me tykätään tehdä tätä työtä ja töihin on mukava tulla. Siinä onkin se juju, miksi meiltä saa ainutlaatuista asiakaspalvelua. Meidän organisaatiokulttuuri on rento, reilu ja avoin ja me halutaan olla sitä myös asiakkaalle. Me halutaan, että meitä on helppo lähestyä. Me halutaan tarjota ratkaisuja ja tehdä asiat helpoiksi. Me halutaan tarjota mieleenpainuvia palvelukokemuksia. Ja me halutaan tarjota siinä ohessa tietenkin Suomen parhaita työvaatteita, jotka tekevät arjesta hieman toimivamman, turvallisemman ja tyylikkäämmän.

Lämmintä ja oikein ihanaa kesää! Ripustakaa Dimexit hetkeksi naulaan ja ei muuta kuin loman viettoon!

 

Vuorovaikutuksiin,

Tiia