Vuodesta 2012 tulee Hyvä Vuosi?

Tätä vuotta on hieman jäljellä. Voimme pian arvioda tarkemmin vuotta 2011. Joka tapauksessa siinä on paljon hyvää. Palataan tarkempaan arvioon myöhemmin. Ajatellaan nyt tulevaa vuotta 2012.
Ensinnäkään en suostu synkistelemään tilannetta. Joskus tuntuu, että meillä suomalaisilla on vallalla ajatus, että nyt menee tosi huonosti, mutta onneksi tulevaisuudessa menee vieläkin huonommin. On tosiasia, että taloudelllinen tilanne Euroopassa on sekava. Paljon mahdollista, että se ei selkeäksi kovin nopeasti muutukaan. Vai onko ”sekavuus” pysyvä tila? Voimme toivoa ja uskoa, että tilanne ei menisi ainakaan huonompaan suuntaan. Toinen asia on kilpailun kiristyminen. Meidänkin alalla on kova kilpailu niin kuin lähes kaikilla muillakin aloilla. Markkinatalouteen kuuluu kilpailu. Parempaa järjestelmää ei ole tarjolla. Välillä tuntuu, että pelisäännöt ovat huonoja tai niitä ei ole. Kilpailu sinänsä on meidän kaikkien etu. Ennenkaikkea asiakkaitten. Sitä paitsi kilpailu on mukavaa. Se kuuluu elämään.

Niin meillä kuin muissakin yrityksissä on mietitty ja mietitään tavoitteita vuodelle 2012. Tavoitteiden pitää olla tavoittelemisen arvoisia. Ihmisten tulee tuntea tavoitteiden saavuttaminen mahdolliseksi. Kun ympäristötekijät ovat usvaiset, niin tavoitteiden asettaminen on vaikeaa. Voisiko ajatella: mitä me niistä, kun ei ole näkymiä? Mitä me tavoitteista? Tulee, mitä tulee. Minusta tuntuu, että ainakin meidän tapauksessa, tavoiteltavaa pitää olla. Näkymät ovat usvaisia, mutta usvaisellakin kelillä matka jatkuu. Asetamme tavoitteita ja tavoittelemme markkina-aseman vahvistumista vuonna 2012. Tämä vaatii meiltä paljon. Tämä antaa meille paljon.

Tulevaa on vaikea ennustaa. Onneksi. Olisi hirvittävä tilanne, jos ihminen sen tietäisi tarkalleen. Onko yksilön ja ehkä sitä kautta yrityksenkin vaikeinta olla nykyisyydessä. Muistelemme menneitä tai olemme tulevaisuudessa. Mielestäni ihmiselle pitää olla tavoitteita ja visioita niin kuin olen jo kertonut. Menneitten liika tonkiminen ei auta mitään. Jatkuva eläminen tulevaisuudessa tai menneisyydessä ei ole hyväksi. Tiedän tämän. Elän usein tulevaisuudessa. Olisi hienoa, että pystyisin ja pystyisimme enemmän ja vahvemmin elämään nykyisyyttä. Ensi vuonna pyrin tavoitteisiin elämällä enemmän nykyisyyttä. Siinä on minulle tavoittelemisen arvoinen henkilökohtainen tavoite. Se vaatii minulta paljon. Se antaa minulle paljon.

Oikein hyvää loppuvuotta toivottaen,

Jukka Krogerus
Toimitusjohtaja
jukka.krogerus@dimex.fi