Sylvesteristä seuraavaan

Sylvesteristä seuraavaan.

Suomi on tarponut taantumassa jo kaksi vuotta. Moni kansalainen odottaa jo kiihkeästi mistä se kasvun ensimmäinen valo pilkahtaa? Vuoden 2014 ensimmäisinä päivinä talousennusteet eivät kovin kummoista kasvua tällekään vuodelle lupaa. Rakentamisen tahti on hiljainen ja tällä hetkellä valtion kirstu kumisee tyhjyyttään, joten tuskin sieltäkään löytyy ylimääräistä elvytykseen. Vientivetoinen teollisuus odottaa euron heikkenemistä ja toiveena olisi sellainen 20 prosenttia taalaa vastaan. Terve lapsi leikkii ja aikuinen unelmoi. Edellä kuvattu rahan arvon muutos taitaa olla kuitenkin utopiaa. Siinäpä muutamalla lauseella kuvattuna se ilmapiiri jossa lähdetään alkavaan vuoteen. Ja voi voi, tämän päälle tuli vielä musta joulu ja siihen putkeen uusivuosikin. Ei mitään hyvää uutista. Toisaalta raketit näkyivät hyvin kun ei ollut sitä lunta häiritsemässä alkulentoa. Taivas oli synkkä ja sepä hyvä koska synkistely kyllä osataan. Miksihän sitä ei mitata Pisa – tutkimuksella? En koeta edes itse vastata mutta kyllä pärjättäisiin. Toisaalta, tehdäänkö päätös, että se kasvun ensimmäinen valo pilkahti vuodenvaihteen rakettien räjähtäessä?

Myynnin parissa työskenteleville henkilöille on tuttu termi: ’Sylvesterin yön painajainen’. Melkein kuin 15 yö, joka saapuu painajaisineen. Kalenterivuosi on loppu, uusi vuosi vaihtuu ja kun juhlat päästä haihtuu, aloitetaan taas kirjaimellisesti nollasta ja suunnataan kohti seuraavaa Sylvesterin yötä ja painajaista. Viime vuoden saavutukset on nollattu ja siirretty historiaan.

Kaksi vuotta taantumaa ja meille tuli neljäs kasvun vuosi peräkkäin. Saatiin 52 uutta asiakasta, joka muuten oli meidän tavoitteemmekin. Käytiin haistelemassa kansainvälistymisen mahdollisuuksia Saksan messuilla, saatiin iso nippu uusia kontakteja ja tarjouspyyntöjä. Tuotiin markkinoille useita uusia malleja, joilla voidaan parantaa suomalaisten työturvallisuutta ja vuoden päätteeksi tutkitutettiin vielä omia tekojamme ja palautteena saatiin rohkaisevia uutisia. Asiakkaat pitävät meitä alalla edelläkävijänä! Kappas vaan, tätä ilosanomaahan kannattaa levittää edelleen ja luonnollisin tapa siihen on kasvaa. Sylvesterin yö ei ole meille hiottava painajainen vaan yksi yö muiden joukossa. Tosin nukkumaan mennään ilotulitteiden räiskeessä. Huomioikaa muuten siinä sana ilo! Lainasana se ei ole, joten täällähän on asustellut aikoinaan varsinainen visionääri kielitieteilijäksi. (Fireworks=ilotulitus) Muuten se olisi varmaan käännetty surutulitukseksi?! Eikä sitä silloin edes vaivauduttaisi suoriutumaan koko ilosuru-tulituksesta. Tyhjän saa pyytämättäkin. Alkavana vuonna tavoitellaan myös kasvua uusin ideoin ja tuorein voimin. Eikä synkistellä ainakaan sellaisista asioista joihin emme voi vaikuttaa, kuten säästä. Ja voisihan sitä luvata, ettei synkistele ihan niinkään paljon asioista joihin voi vaikuttaa. Voisi kokea vaikka muutaman valonpilkahduksen ennen seuraavaa Sylvesterin yötä.