Suomi-Ruotsi maaottelu

Yrittäjäkumppaninani on vaimoni Sirkka, joka vastaa taloudesta, henkilöstöstä ja kehitysprojekteista. Hän on myös Dimexin hallituksen puheenjohtaja. Osakkaina ovat lisäksi tyttäremme Riitta ja Tuire. Tuire on toiminut nyt reilut puoli vuotta meillä myös avainasiakaspäällikkönä. Vieläkö lisää, että veljeni Timo perusti Dimexin vuonna 1982, niin voidaan sanoa: tämähän on SUOMALAINEN PERHEYRITYS.

Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa kilpailu kiristyy. Kaikki me haluamme olla pelissä mukana. Hyvä näin. Kilpailua on aina ollut ja aina se on kiristynyt. Ainakin niin kauan kuin minä muistan. Meneekö se joskus poikki, kun aina kiristyy – siinäpä kysymys. Joka tapauksessa on hyvä, että on kilpailua. Tätä kautta saamme parempia tuotteita kilpailukykyisempään hintaan. Ja toisaalta: KILPAILEMINEN ON MUKAVAA.

Dimexin päämarkkina-alue on Suomi. Tuotteet on suunniteltu ensisijaisesti suomalaisille. Monesti meidän kilpailija on ruotsalainen yritys. Ruotsissa on isoja ja hienoja toimijoita, ja heidän kanssa käymme jatkuvaa maaottelua. Sinänsä suomalaisen yrityksen täytyy olla kilpailukykyinen. Näin meillä on Dimexillä. Ei kannata ostaa tuotetta vain siksi, että on suomalaisen yrityksen tuote. Toisaalta ei kai suomalaisuus ainakaan Suomessa ole pahe? Heja Sverige. PERIKSI EI ANNETA.

Vuotta on kulunut kolme ensimmäistä kuukautta. Voi sanoa, että alkuvuosi on ollut erilainen kuin kuviteltiin. On vaikea arvioida , minkälainen on tilanne seuraavan kolmen kuukauden jälkeen. ELÄMÄ JATKAA KULKUAAN. SE ON VARMA.

Tämä on minun osalta toistaiseksi viimeinen kirjoitus. Viikon päästä meiltä jatkaa joku toinen. MUTTA KUKA?

Kiitoksia. Hyvää kevättä toivottaen,

Jukka Krogerus

tj

 

PS. Edelleen palaute kelpaa.

jukka.krogerus@dimex.fi