Selvisin, inspiroiduin ja aktivoiduin valmennuksesta

Viime blogissa kerroin että Dimex alkaa kartoittaa toimintaansa uudestaan. Ajoittain yrityksen pitää ottaa muutama askel taaksepäin ja arvioida nykytilaa ja minne tulevaisuudessa suunnistetaan. Joskus se myös tarvitsee näihin muutamaan askeleeseen taluttajan. Käymme syksyn aikana läpi myynnin rakenteen, tuotesuunnittelun linjat ja henkilöiden vastuut ja kentät. Olemme löytäneet sopivan kumppanin tähän savottaan.

Trainers’ House vastasi huutoomme ja tarjosi koko henkilöstöä kehittävää valmennusta, joka pureutuu kokonaisvaltaisesti Dimexin tilanteeseen. Olemme nyt jo saaneet paljon konkreettista apua ja näkemystä haasteisiin ja prosessi jatkuu syksyn läpi. On aika yleistä että yritys poimii hyvältä tuntuvia koulutuksia, mutta niitä ei yhdistä punainen lanka tai niitä kunnolla hyödynnetä kun koulutus on ohi. Nyt on vahva tunne, että tähän virheeseen ei tällä kertaa kompastuta.

Vaikka Dimex on terve ja elinvoimainen yritys, on meidän pidettävä huoli itsestämme ja parannettava suoritustamme. Staattista tilaa yrityksillä ei käytännössä ole, joko taannutaan tai parannutaan ja meille ei ole epäselvää kumpaan joukkueeseen halutaan kuulua.

Blogauttelu jatkuu, mutta ruoriin palaa toimitusjohtaja Jukka.

Innostavaa ja piristävää syksyä! Saa nähdä millaiset tuulet meitä vielä tänä vuonna keikuttaa, mutta se on ainakin varmaa että tylsää ei ole!