Overall ylipäätään

Overall ylipäätään

 

Kauppojen hyllyillä on esillä nykyään niin muodikkaita all – weather tuotteita ja osa on vieläpä alennuksessa jo ennen joulupukin tuloa. Mainoksen uhrina päädyin hypistelemään kyseisen tuotekategorian vaatteita. Vielä jäi takki hyllyyn alettuani turhaan pohtimaan sanan all – weather merkitystä. Siis sehän on maalaisjärjellä tulkittavissa niin, että sillä pärjää joka säässä?! Kaikki asiat eivät näköjään selviäkään maalaisjärjellä eikä niitä pidä pohtia liikaa.

Kova on odotus taas kerran säätä kohtaan, jolloin saa ostaa tai kaivaa varastosta oikeat talvivaatteet. Ei ole kuulemma ilmastonmuutosta kuin korvien välissä, kertoo osa ilmasto – eksperteistä. Toisaalla todettiin vuoden olleen vuosisadan lämpimin ja tätä vahvistavat myös omat tuntemukset. On  muutosta. Taikka sitten ilmasto ei ole muuttunut, mutta sää on jotenkin oikkuillut. Kesä oli välillä kuin tropiikissa. Nyt eletään jo toista syksyä kuin saarivaltiossa. Tähän nurinkurisuuteen passaa kohta vasemmanpuoleinen liikennekin.

Viimevuotinen talvitakin osto päätyi sovituksen lisäksi toiseenkin talviseen käyttökertaan, jolloin kyseinen tuote todettiin liian lämpimäksi kireään neljän asteen pakkaseen. Olisi pitänyt päätyä viisaasti all – weather vaihtoehtoon, niin olisi käyttöä piisannut.

Pienillä lapsillahan on koko ajan sitten ulkoleikkien olosuhteena overall – weather. Kyllä niillä on helppoa!  Alunperinhän overall oli idealtaan coverall, jonka tarkoituksena oli suojata käyttäjänsä muuta vaatetusta.

Tämä lapsellinen sanaleikki on hyvä päättää vakavaan huomioon; taitaa olla työvaatteidenkin tulevaisuus vahvasti all-weather. Alun perin lastenvaatteista tuttu enstex – pinta piti pintansa kelillä kuin kelillä ja työmies hoiti hommansa. Nyt todelliset all-weather kelit vaativat uudet ratkaisut. Ilmaston muutos on totta muuallakin kuin mainosten sisäänvedoissa.

Odotan edelleen niitä lapsuuden talvia, jolloin kaikki tuntui olleen hyvin selkeätä, kelejä myöten. Haalarit oli päällä joka säällä.

Kuitenkin, maailma muuttuu ja asiakkaat ovat edelleen oikeassa.

Talvihaalarikelejä odotellessa.