Miten meni ja mitenhän se menee?

Maailma muuttuu hurjaa tahtia ja me mennään mukana alati muuttuvana kuin ameeba, pitäen silti kiinni samasta DimexAsenteesta.

Taloustilanne säilyi nihkeänä Suomessa viime vuoden. Jostain syystä kurssi ei käänny meillä, vaikka lähes kaikissa Euroopan maissa on saatu aikaan talouskasvua. Meillä on monenmoista juttua sisäisesti ja ulkoa tulee lisää. Optimistina uskon, että vähitellen, jo tämän vuoden aikana, pääsemme kasvu-uralle. Me keskitymme jatkossakin täysin omaan tekemiseen. Siihen meillä on selvästi suuremmat vaikutusmahdollisuudet.

Dimexille viime vuosi oli hyvä. Koko vuosi mentiin plusmerkkisissä myyntiluvuissa verrattuna vuoteen 2014. Loppuvuodesta saimme vielä hyvän nosteen ja liikevaihtomme nousi hieman vaille miljoona euroa viime vuonna. Vuoden viimepäivinä oli hurja ”jahti” päällä. Se päättyi kaatoon ja sitä kautta tavoitteen saavuttamiseen. DimexAsenne näytti voimansa. Kiitän dimexiläisiä hyvästä työstä. Kiitän vanhoja ja uusia asiakkaita luottamuksesta. Asiakaspito on hyvin tärkeää. Se piti. Uusien asiakkaiden saanti on edellytys kasvulle. Uusia asiakkaita saimme.

Tähän vuoteen on lähdetty hyvillä mielillä. Rimaa on korotettu. Sitä on korotettu niin, että se on mahdollista ylittää. Tavoitteiden on hyvä olla ”realistisen optimistisia”. Niiden on vaadittava tekoja, myös uudenlaisia, vuoden mittaan. Itsestään ne eivät tule eikä saakaan tulla. Asiakaskeskeisyys on pidettävä keskiössä. Asiakastyytyväisyys on lunastettava tänäkin vuonna. Siihen tarvitaan tekoja. Tämän edellytyksenä on edelleen hyvä taso henkilöstön tyytyväisyydessä. Taitaa olla mahdoton yhtälö, että huonosti voivat ihmiset tuottavat hyvää asiakastyytyväisyyttä. Ihminen on keskiössä kaikilta suunnilta.

Pidetään hyvää huolta itsestämme myös tänä vuonna. On hyvä olla myös armollinen itselleen. Tänäkin vuonna riittää haasteita. Ne kuuluvat elämään. On mahdollista, että vuosi 2016 on hyvä. Alku on ollut jo hyvä, kyllä lopustakin tulee.

Toivotan kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle 2016,

Jukka Krogerus

Toimitusjohtaja

Tel. +358 (0)40 300 4522

jukka.krogerus@dimex.fi

PS. Sain lastenlapsiltani Iinekseltä ja Bertalta erityismaininnan joulun aikaa. ”Kyllä pappa on paras leikkimään aikuisista” Huikea maininta.