Mitä Nyt Tapahtuu?

Meillä kaikilla on välillä mielessä taloustilanne. Päivittäin seuraamme, minkälaiset fiilikset ovat markkinavoimilla. Viime aikoina ne ovat olleet huonolla päällä. Ne pelkäävät huonompaa. Neuvoksi: optimistin ja pessimistin ero: optimistillä on mukavaa pettymysten välillä. Elämässä on ylä- ja alamäkiä.

Dimexillä ja dimexiläisillä on ollut tähän päivään asti hyvä vuosi. Mikä se hyvä vuosi on? Yrityksen myynti ja toiminta on kehittynyt positiivisesti. Dimexiläisten työhyvinvointi on hyvällä tasolla. Tämä ei tarkoita sitä, että meillä on aina mukavaa ja homma toimii kuin rasvattu. Aina ei ole mukavaa ja ongelmia on. Minkälaista olisi elämä ilman ongelmia ? Voiko aina olla mukavaa? Ensinnäkään se ei ole elämää. Toisaalta, onko hyvä olla välillä epämukavuusalueella? Tapahtuuko ihmisen, työyhteisön ja yrityksen kasvu sitä kautta?

Keskitymme omaan tekemiseen. Yritämme tehdä asiat niin hyvin kuin osaamme. Ehkä vielä vähän paremmin. Emme keskity maailman taloustilanteeseen. Sen jatkuva murehtiminen ei edistä meidän toimintaa tippaakaan. On perempi keskittyä 4 T:n tyylikkyys, turvallisuus, toimivuus ja tyytyväisyys. Nämä sanat viitoittavat meidän toimintaa.

Ymmärrän toki, että, jos taloudellinen tilanne heikkenee vielä tästä, se ei tee tälläkään kertaa mutkaa meidän kohdalla. Onneksi meillä on hyvät perustat ja hyvät fiilikset. Auttaako siinä fiilikset? Minusta auttaa. Minulta on vuosien mittaan kysytty. ” mikä on vaativinta yrittämisessä”. Olen vastannut, että oman ja työyhteisön innostuneen ilmapiirin ylläpito. Välillä se on onnistunut huonommin, onneksi välillä paremmin.