Maaottelusta kansallisiin väreihin

Tänä iltana maakunnan ylpeytemme kalpa, pelaa pitkästä aikaa SM-liigan mitalista ja jopa ei-aktiivisimmatkin penkki-urheilijat, niin kuin allekirjoittanut, odottaa pronssia Kuopioon.

Sittenhän meillä on ensivuoden kullan jälkeen värisarja arvometalleja valmiina! Kalpan värien tunnustaminen on Savossa helppoa. Ovathan ne samalla myös Savon värit.

Kuinka ollakaan, sama kelta-musta löytyy myös Dimexin väreistä niin kuin myös Leppävirran vaakunan väreistä. Sattumaako? Kukapa tietää.

Perusteemme näihin väreihin oli niiden korkea huomio-arvo ja matala ärsyttävyys Mitenkähän tuo ärsyttävyys on mitattu ja ovatko mittarit olleet samat silloin, kun on valittu vuosisadan alussa Leppävirran värejä ja sitten myöhemmin Dimexin värejä? Vastatkoon joku jos tietää.

Asiakkaamme äänestävät työvaatteen värejä ostamalla ja siinä mittarissa ykkönen on musta. Kun tuotteessamme on paljon keltaista kangasta se edustaa turvallisuutta. Kun sitä on vähän, se on meidän logossamme ja silloin se edustaa brändiämme. Keltainen on siis vähän pakko hyväksyä.

Äänestyksen toisessa päässä näyttävät olevan tiukasti beiget tuotteemme. Myyjämme kommentin mukaan näyttävät tosi hyviltä, mutta kukapa noita ostaisi! Beige väri on kuulemma oikein mukava silloin, kun se on kukkaron vuorikankaassa ja seteleitä on niin paljon ettei se näy sieltä. Maksava asiakas on oikeassa.
Täytynee ottaa tuotesuunnittelussa huomioon lause eräästä rock-biisistä: ”There’s so many shades of black”.

Joka tapauksessa tämän illan väri on pronssi!

petteri.tirkkonen@dimex.fi