Krogerus 2.0

Minä olen tämän perheen seikkailija, viihdyttäjä, juniori. Rakastettava lemmikki apina? Johtoryhmäläinen, hallituksen jäsen, omistaja. Avainasiakaspäällikkö.

Perheyrittämisen roolit sivuavat löyhästi rooleja jotka olemme itsellemme kaapanneet omassa perheessämme. Minua on koko ajan kannustettu ja tuettu, mutta tähän liittyy myös oletus että teen parhaani ja pidän huolta tulevaisuudestani. Tunnen monia nuoria, myös asiakkaita ja jälleenmyyjiä, jotka toimivat vanhempiensa vetämässä yrityksessä ja yhteistä tekijää on vaikea löytää. Usein kuitenkin ilmassa väreilee toisaalta kireyden, toisaalta hiljaisen kunnioituksen ja välittämisen fibat. Vaikka me Krogerukset kaikki olemme omaksuneet roolimme, kaikilla on silti varaa joustaa ja tämä varmastikin on yksi avain siihen että voimme menestyä myös tulevaisuudessa kun perhettä on töissä useammasta sukupolvesta. Toki muitakin tapoja menestykseen on, mutta tällä tavoin on epätodennäköisempää että kellekään tulee vatsahaava tai krooninen migreeni kun näkee perheen jäsenen konttorin käytävällä.

Kesällä olenkin ainoa Krogerus paikalla, mutta nyt on hieno aika suunnitella syksyn kehitysprojekteja ja valmistautua uuteen iskuun. Tarkastelun alla on vaatimattomasti myynti, tuotanto ja tuotekehitys. Dimex keikuttelee taas kehitysrattaita. Juttelinkin viikonloppuna Dimexin raksa-tuotteista ja sain taas paljon hyviä vinkkejä. Nyt ihan sormet taas syyhyä kun pääsee suunnittelemaan syksyllä vuoden 2010 mallistoa eteenpäin mallistoryhmän kanssa. Tuotekehityskeskusteluja käyn mielellään, oli sitten maanantai aamupäivä tai lauantai-ilta. Kiitos vaan tutulle sähkömiehelle.

Nyt olen muutaman viikko täällä toimistolla vastaamassa tiedän puheluihin ja sähköposteihin. Onneksi näin kesäkuukausina kaikesta voi syyttää kesätyöntekijöitä. Se että meillä ei ole ollut kesätyöntekijöitä 10 vuoteen, on ihan sivuseikka.

 

-Tuire Krogerus-

 

Ps. Kohta roolit pistetään taas uusiksi, kun meitä Krogeruksia on täällä neljä, eli koko sarja koossa. Tervetuloa Riitta! Vapise vaateteollisuus, nyt tulee sellainen nainen että oksat pois.