Käsiohje strategian jalkauttamiseen

Kun minä hyppään nurkan takaa eteesi ja huudan ”MISSIO?”,

sinä ponkaiset tuoliltasi asentoon ja huudat pää punaisena: ”TARKOITUKSEMME YDIN: LUODA ASIAKSKESKEISIÄ YLIVOIMAISIA RATKAISUJA MODERNILLA JA INNOVATIIVISELLA TAVALLA KUSTANNUSTEHOKKAASTI, TUOTTAEN LAATUA JA LISÄARVOA, RAKASTAEN LÄHEISIÄ JA MUISTAEN TARJOTA MYÖS LISÄPAVELUKONSEPTEJA” Minä annan pienen hetken kulua ennen kuin nyökkään hyväksyvästi. Voit jatkaa töitäsi. Sinä osaat sen ulkoa, koska se on laminoituna kahvilan seinällä.

Sinä istut ajatuksissasi tietokoneen ruudun kelmeä valo kasvoillasi. Minä hiippailen takaa asiakkaan kanssa. Supisen hänelle jotain, rykäisen hennosti ja sitten karjaisen: ”VISIO!”

”TAVOITTELEMAMME TULEVAISUUS: OLLA MARKKINOIDEN LIIDIYRITYS YLIVERTAISTEN RATKAISUJEN JA LISÄPALVELUKONSEPTIEN TARJOAJANA”

Erinomaista.

 

Eiku. Meidän strategia, eli millä me ollaan pärjätty eli mistä me pidetään kiinni. Millä me pärjätään tulevaisuudessa ja mitä tavoitellaan. Mitä minä voin tehdä, jotta tämä tapahtuisi ja miksi edes niin tekisin.

Vuoden 2013 teema on innostus. Me omistajat päätettiin siis tammikuun eka että nyt kaikki neljä ollaan innostuneita. Ihan oikeasti. Se on päätettävissä. Voisin yhtä helposti päättää että en varmasti innostu, mutta minulla ja minun ympärillä olevilla ihmisillä olisi aika paljon ankeampaa. Kun olet innostunut, toiset hyvinkin saattavat pyöritellä silmiään ja lanseerata sinut tekopirteäksi, mutta hei, kaikilla on silti kivempaa. Tämä on lahja jonka voit antaa työkavereillesi ja itsellesi. Ihminen on kokonaisvaltainen elukka, jos olemme yhdellä elämän sektorilla jumissa, toisissakin jarru on helpommin pohjassa. Enkä nyt tarkoita että menemme eteenpäin robottimainen virne naamallamme pakottaen itsemme valheelliseen tunnetilaan, vaan että mietimme mitä tässä on sellaista mistä voisin innostua. Se yleensä löytyy pienellä kaivelulla. Sitä pyytäisin vuonna 2013 muiltakin. Muistetaan että meillä on ylä- ja alamäet, parempia fiiliksiä ja päiviä jolloin lyön varpaan kolme kertaa kynnykseen jo ennen aamukahvia, mutta kokonaisuus kuitenkin ratkaisee!

Missiomme on olla alan aktiivisin, ammattimaisin ja asiakaskeskisin toimija. Teemme proaktiivista myyntityötä, tarjoamme korkealaatuista palvelua, olemme luotettava kumppani ja meillä on parhaat tyypit töissä. Visio on olla Nro 1: Kasvaa markkinoita nopeammin, olla ykkösbrändi sekä asiakkaiden ensisijainen valinta. Taustalla tutut arvot: vastuullisuus, yhteistyö ja myynnillisyys.

Strategia tähtää nyt vuodelle 2015, vuositavoitteessa tavoittelemme ja mittaamme eka steppejä. Tiimitavoitteissa mahdollistamme vuositavoitteen toteutumisen ja henkilökohtaisella tasolla pyrimme tiimiammattilaisuuteen ja tavoitteiden toteutumiseen omilla päivittäisillä toimilla.

Minä aion antaa innostuksen näkyä aina kun se yhtään pinnan alla kuplii. Toivon ja uskon että sillä on kerrannaisvaikutuksia strategian toteuttamiseen saakka.

t.

Tuire
Partner – Myynti ja Tuotekehitys
Hallituksen puheenjohtaja

ps. Tervetuloa Tiia Vaajanen. Sinun upea asenne voitti sinulle työpaikan!