Hyvät Naiset ja Herrat

Isäni on feministi. Hän on altistanut minut tälle pienestä tytöstä lähtien. Hän lähtee huoneesta jos televisiosta tulee missikisat. Uskon että tästä johtuu, etten pakasta marjoja talvea varten, enkä leivo pullaa, vaikka osaisin ja valitsen uudet verhotkin vain pakon edessä. Kesällä saadaan nauttia marjoista, mutta talvi on yhtä tuskaa koko perheelle. Vain koska isäni on feministi.

Äitini taas on inhorealisti. Hän sanoo että voit tehdä mitä tahansa ja saavuttaa mitä tahansa, kunhan vaan haluat sitä tarpeeksi. Lauseen loppuosa on sitä inhoa omavastuuta.

Tästä syystä kyseenalaistan omat tyttömäiset tavat ja elämänvalinnat helposti. Teenkö tätä sen takia että tykkään ja haluan, vai siksi että biologisesti odotan itseltäni sitä. Siksi meillä ei ole marjoja pakkasessa, siksi pidin oman nimeni ja siksi hakeuduin myös tähän työhön.

Näin kesäkuussa lyömme alustavasti lukkoon vuoden 2013 malliston. Prosessi alkoi syyskuussa ja nyt näyttää hyvältä. Sen lisäksi se toimii hyvin ja tuntuu hyvältä. Mukana on tyylikäs haalari (vaikka tätä ominaisuutta ei yleensä osata odottaa kokohaalarilta); vuoden 2013 myydyin työtakki (kaikki merkit viittaavat siihen); uusi räyheämpi dimex+ mallisto sekä muutama muu uutuus.

Suuri muutos on myös, että tarjoamme vaihtoehdon joka on nimenomaan naisille. Tätä on meiltä pyydetty pitkään, mutta markkinat ovat olleet niin pienet, että himmailimme päätöksen kanssa. Nyt on aika. Miesvaltaiset alat, joissa käytetään äijämästa vaatetusta, saavat naisvahvistuksia kiihtyvään tahtiin.

Tuotesuunnittelijamme Heli sai sähköpostilla yhteydenoton missä oli linkki adressiin jossa meiltä toivottiin naisten turvavaatetta. Mailin lähettäjä oli tietoinen että markkinoilla on jotain vaihtoehtoja, mutta koki että nykyiset vaihtoehdot eivät passaa hänelle ja että dimexit ne pitää olla. Yhä useammat tytöt valitsevat ammatin joka kyseenalaistaa sukupuoliroolit. Nämä naiset eivät halua pukeutua korkeavyötäröisiin leidivaatteisiin, vaan haluavat näyttää rennolta ja hyvältä, istuvissa ja toimivissa vaatteissa. Saa nainenkin olla hieman äijä, mutta enää ei tarvitse tehdä töitä vain äijälle istuvissa vaatteissa.

Muutoksen kautta meille tulee uusi talvi- ja kesäturvatakki sekä laajennettu kokovalikoima asennehousuun ja rt-housuihin jotta pienetkään naiset eivät joudu telttailemaan enää liian isoissa pöksyissä.

Pistin itse päälle asennehousut ja turvatakin. Olo oli luonteva. Tämmöinen nainen minä haluan olla.

Tuire Krogerus
Partner – Myynti ja Tuotekehitys
tuire.krogerus@dimex.fi

toim. huom. vaikka kirjoittaja ei itse pakasta, hänellä on lämpimiä tunteita itse pakastajia kohtaan.