How are you and your business doing ? I`m fine and so is our business.

Englanniksi tämä on helpompi juttu kuin suomeksi. Suomeksi tätäkin asiaa voidaan katsoa monelta kulmalta. Elämässä on iloja ja suruja. Surullista oli ja on, että jouduimme tekemään asioita viime keväänä, mitkä koskettivat ja koskettavat ihmisten työssäoloa. Tämä tuntui ja tuntuu todella pahalta. Olen yrittänyt vakuuttaa itselleni, että maailman talouslama ei ole yksin minun syytä.

Iloista on, että myynnin miinus on alkuvuodesta pienentynyt. Menot ja tulot ovat tasapainossa. Tilauskanta, näkymät ja fiilikset loppuvuotta kohti ovat parantuneet . Plusmerkkisiä asioita on alkanut ilmestymään enemmän.

Iloinen asia on myös, että olemme aloittaneet koko henkilöstöä koskeva valmennus Trainers Housen johdolla, mistä Tuire kertoi edellisessä kirjoituksessa. Se auttaa meitä ja asiakkaita jo lähitulevaisuudessa. Lainatakseni valmennusmateriaalia: nyt mennään pää pilvissä ja jalat tukevasti maassa.

On erittäin tärkeää muistuttaa itseään plusasioista. Uskon, että kaikilla meillä niitä on, vaikka jossain tilanteessa niitä on vaikea nähdä. Ehkä meidän ihmisten pahin vihollinen on katkeruus ja kyynisyys. Ne eivät ole asioita, joilla mennään eteenpäin. Niitä vastaan tulee taistella. Niille ei voi antaa valtaa. Aina löytyy plussajuttuja.

Parin viikon päästä kerron tunnelmista Eestissä. 2007 vuoden kesäkuussa minulta kysyttiin ensimmäisen kerran: mitä se lama tarkoittaa? Nyt heilläkin on tietoa siitä.

Hyvää syksyä toivottaen,

Jukka Krogerus

PS. Toivon kommentteja,palautetta, kysymyksiä jne…jukka.krogerus@dimex.fi