Hintsusti ruilautellen ilman että kekottaa tai pönöttää

Dimexin mallistoryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Vikkelä tuotekehitys on ehdottomasti yksi kilpailueduistamme. Palavereissa käymme läpi jälleenmyyjien ja loppukäyttäjien toiveita sekä palautteita, joiden perusteella teemme nykyisiinkin tuotteisiin viilauksia ja samalla kehitämme uusia tuotteita. Meidän vaatteet ovat puhtaasti Designed in Finland.

Toinen kilpailuetumme on hyvät tyypit. Niitä meiltä löytyy täältä Kokoojatieltä hyvä porukka, olemme kuin siskot ja veljet touhuissamme. Kanssakäyminen on täällä sellaista leikkisää yhteiseloa – ei ihan ”normaalin” työkaverin kanssa voisi hoitaa töitä näin kuin me täällä teemme.

Mallistoryhmään kuuluvat suunnittelijamme Jaana, Heli ja Mervi. Petteri, Riitta ja Tuire tuovat myynnin näkökulmaa ja minä edustan taas tuotantoa. Vierailevina tähtinä pistäytyvät malliston palavereissa kerran kuussa mallimestarimme Tuija ja Riikka sekä malliompelijamme Ilona ja Kaija.

Dimexin ilmapiiri näkyy, kuuluu ja tuntuu myös mallistoryhmän palavereissa. Siellä höpläytellään suusta jos jonkinlaisia sutkauksia ja niistä saadaan kunnon ketkaselkänaurut lähes joka kerta.

Seuraavaksi muutamia virallisia termejä, jotka ovat lipsahtaneet suustani työstäessämme uusia 682 talvihousuja sekä 2014 keväällä myyntiin tulevia mustia liukaspintaisia 686 kesähousuja.

Uusiin housuihin on haettu yhtenäistä ulkonäköä yksityiskohdilla, esimerkiksi etutaskuilla. Ne ovatkin olleet todellisen syynin alla niin näyttävyyden, koon kuin rakenteellisten ominaisuuksien vuoksi. Tuotekehityksen eri vaiheissa siellä oli taskunsuun ”kekotusta” ja taskun laskosten ”pönötystä”, vaan ”hintsujen” eli pienten viilausten jälkeen lopputuloksena on hyvännäköiset ja toimivat etutaskut

Housujen mitoitus ja istuvuus ovat tärkeitä työvaatteissa. Mikään kohta ei saa olla ”pinkeä” tai ”vejättää” (sutkaus savolaisen suusta). Kumarruksille ja kyykistyksille täytyy löytyä riittävästi tilaa, varsinkaan huomioimatta työmiehen reipasta liikehdintää.

Polvisuojapaikat ovat olleet myös tuotekehityksessä tapetilla, niiden koko ja paikka. Milloin ne ovat olleet liian alhaalla tai ylhäällä ja milloin liian sisäreunassa tai ulkoreunassa. Onneksi meillä on ollut tuo ”meijän oma Petteri alias Piitör”, joka on niin mielellään sovitellut housuja ja polvistellut mallistoryhmän edessä testatessaan polvisuojapaikkojen toimivuutta. Nyt polvisuojien ei pitäisi ”kiertää eikä hiertää”, olemme saaneet sijoiteltua ne parhaimmalle mahdolliselle kohdalle.

Ja jos joku kohta olemassa olevissa tuotteissa vaatii muutosta, niin tarvittaessa voimme sen toteuttaa Tuiren sanoin ”seuraavassa sopivassa erässä”.

 

Dimexit sopivat siis kaverille kuin kaverille. Me tehtailemme täällä hyvinkin varteenotettavia työvaatteita.

 

”Sippe” – Sirpa Rautsiala

Tuotantopäällikkö