Dimexiläisten harrastuksia

Tervehdys,

Kun tuota ikää on jo jonniin verran, niin matkan varrella harrastusten kirjoa on kertynyt paljon. Kun ajattelen, mikä on ollut koko ajan mukana muodossa tai toisessa, niin se on liikunta. Siinä kanssa on lajien kirjoa riittää. On tullut harrastettua erilaisia joukkuepelejä ja pelejä sekä yksilöurheilua. Tähän juttuun liittyy myös aktiivinen urheilun seuraaminen.  Viimeksi olin katsomassa lentopallon mm-kisoja Katowicessa.  Huikea kokemus.

Kaikki alkoi syntymäkotini pihalla sijainneesta stadionista. Syntymäkotikunta on Oulainen ja kyseessä on siellä Mökkiperän stadion.  Voi olla, että sinne ei olisi saanut ihan oikeita olympialaisia, no ehkä ”pienen pintaremontin” jälkeen.  Joka tapauksessa siellä käytiin kovia kisoja. Kirkkaimmin mieleen ovat jääneet Suomi – Ruotsi maaottelut.  Mökkiperälläkin oli keskimatkojen juoksut tosi kiihkeitä.

Syntymäkotini sijaitsee myös kilometrin päässä oikealta urheilukentältä. Joten siellä olen viettänyt tosi paljon aikaa urheillen lapsuudessa ja nuoruudessa.  Kesällä harrastettiin yleisurheilua ja joukkuepelejä sekä talvella hiihtoa, luistelua ja jääkiekkoa. Nuoruuden vaiheeseen osuu myös hyvin aktiivinen jakso. Se onkin ainoa ”turbo” jakso. Muuten olen ollut kunto-henkilö, ilman turboa. Kuntoilu jatkuu turboa odotellessa.

Lienee tämä lapsuuteni ja nuoruuteni pohja luonut tilan, missä on vaikea olla liikkumatta. Siitä on tullut elämäntapa. Jonkinmoinen ”hippasu” kuuluu lähes päivittäiseen ohjelmaan.  Mitään muuta harrastusta aliarvioimatta, niin jollakin tasolla kuntoilu on hyväksi sekä fyysisesti että henkisesti. Vaihtoehtoja on vaikka ja mitä. Muut harrastukset täydentävät liikuntaa tai toisinpäin.

Valokuvassa poseeraan lapsenlapseni Bertan kanssa.  Olimme juoksemassa Voivakka-juoksun Leppävirralla 21.9.2014. Siitä meille vuosiksi perinne? Papallekin tulee isämotivaatiota kuntoiluun.

Jukka

tj

PS. Yllätyssuoritus viime kesäkuulta: Cooperin testissä juoksin 2550 m. Ennätys on 3000 m vuodelta 1975  Ensi vuonna tulee siis ennätys – juoksusta kuluneeksi 40 vuotta.  Joko se rikkoutuu?

uutisen loppuun ekauutisen loppuun