Dimexiläiset kouluttautuivat keskiviikkona 15.4.2015

DIMEXiläiset osallistuivat Mindfulness koulutukseen, jossa kouluttajana toimi Aleksi Litovaara, suomalainen lumilautailija.
Päivän teemana oli Mindfulness.

Mindfulness on käsitteenä monelle vieras. Kyseessä on hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja sen harjoittaminen.
Ihmisen mieli harhailee helposti menneessä, tulevassa, arkisissa asioissa ja työkiireessä sen sijaan, että olisimme vahvasti läsnä tämän hetkisessä tilanteessa. Mindfulnessissa pyritään rauhoittamaan omaa ajatuksen virtaa erilaisten harjoitteiden avulla. Tämän seurauksena ihmisen tulokset, aikaansaavuus ja tehokkuus voivat parantua, kun mieli ei seikkaile vaan ihminen on kokonaisuutena läsnä. Opimme suhtautumaan vanhoihin asioihin uudesta näkökulmasta, ikäänkuin aloittelijan mielellä.

Mindfulness on myös hyväksymistä: todetaan faktat ja toimitaan viisaasti niiden puitteissa kuluttamatta turhaan energiaa taistelemalla tosiasioita vastaan. Ei murehdita niistä asioista joihin emme ole vaikutusvaltaisia, vaan keskitymme niihin joille todella voimme tehdä jotain. Alamme hallita stressiä sen sijaan että stressi hallitsisi meitä. Lisää Aleksista ja mindfulnessista: http://aleksi.net/mindfulness

Litovaara