Dimex täytti tänä vuonna 35 – vuotta ja minä 62

Tervehdys,

 

Dimex täytti tänä vuonna 35 – vuotta ja minä 62. Blogista tulee hieman nostalginen, olen jäämässä eläkkeelle 1.1.2018.

 

Tässä ovat molemmat matkanneet monenmoisissa keleissä vuosien mittaan. Välillä on käyty tien pientareella ja metikön puolella. On löytynyt voimia ja taitoa palata asfaltti tielle takaisin. Tosin välillä on tuntunut, että tuurilla?

 

Yrityksen perustaja, veljeni Timo, kysyi minua yrittäjäkaverikseen marraskuussa 1985. Hän sanoi, että nyt uskaltaa kysyä, koska näyttää siltä, että yritys saattaa pysyä pystyssä? Kesällä 1986 muutimme Raahesta Leppävirralle.

 

Timon enne osui oikeaan. Dimex jatkaa matkaa eteenpäin tänäänkin hyvässä hapessa. Monet asiat ovat tähän vaikuttaneet. Ensimmäiseksi tulee esille äidiltä ja isältä saamamme huikea perintö: ”pärjäämisen” kulttuuri. On mentävä eteenpäin, vaikka välillä on hyvinkin vastainen tuuli.

 

On myös löytynyt rohkeutta päättämiseen. Pitäisi tehdä niitä ”oikeita” päätöksiä. Miten sen tietää päättäessään, onko päätös oikea tai väärä vai onko päätöksellä todellista merkitystä. Kävin parikymmentä vuotta sitten normi tarkastuksessa työterveydessä. Lääkäri kyseli kuulumisia. Kerroin, että muuten menee mukavasti, asiat ovat vaan niin pirun vaikeita päätettäviksi. Todettiin, että ei auta muu kuin päättää.

 

Tuiren ja Riitan mielestä tuon esille liikaakin sanaa: nöyryys. Olemme nyt samaa mieltä, kun lisäsin sanan: hyvä itsetunto. Nöyristelyhän on jotain ihan muuta kuin nöyryys. Hyvällä itsetunnolla ja nöyrällä mielellä meillä on ollut voimia hakea apua tarvittaessa. Tarvetta on ollut! Meillä on ollut esim. hallituksessa ulkopuolinen jäsen tai jäseniä jo parikymmentä vuotta.

 

On myös tuotava esille, että en ole ollut yksin yrittäjä. Timon johdolla vuoteen -95 rakennettiin hyvät perustukset yritykselle. Sen jälkeen yrittäjäkaverikseni tuli vaimoni Sirkka. Tapahtui isoja investointeja ja toimintojen modernisointia. Tuire tuli mukaan 2008 ja Riitta 2009. He ovat olleet pääomistajia vuodesta 2013 lähtien. Petteri tuli osakkaaksi 2014. Tällä vuosikymmenellä on tehty varsinainen harppaus. Se ei olisi ollut mahdollista ilman seuraavaa sukupolvea.

 

Tämä vuosi on ollut meille hyvä. Asiakastyytyväisyys on mittauksen mukaan hyvä niin kuin työtyytyväisyys dimexiläisillä. Liikevaihto on kasvanut merkittävästi.  Yrityksen taloudellinen tulos ja tila ovat vahvoja. Ison hyvän kuvan sisällä on riittänyt haasteita. Haasteitten eteen on tehty tekoja paljon. Haasteita riittää varmasti ensi vuonnakin, usein ne vaihtuvat toisiksi.

 

Miten sitten ensi vuosi? Riitasta tulee toimitusjohtaja 1.1.2018, Tuire jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja myyntijohtajana. Petteri toimii edelleen markkinointijohtajana. Itselleni jää hieman osakkuutta ja paikka hallituksessa. Yritystä on hyvä jatkaa niin kuin minullakin oli -95. Helppoa ei tule jatkossakaan olemaan. Haasteet ja jopa ongelmatkin kuuluvat elämään ja myös työ elämään.  Meillä on hyvä jatkaja joukkue ja heillä on sikermä huikeita ammattilaisia tukena. Tietenkin olen hyvin ylpeä ja onnellinen, että yritys jatkaa perheyrityksenä! Huikea juttu!

 

Olen muuttamassa vuoden vaihteessa Tampereelle. Leppävirralla on ollut hyvä asua ja yrittää. Kiitos leppävirtalaisille ja Leppävirran kunnalle.  Minulla on tuo maakuntamatkailu vain niin verissä. Ensin 30-vuotta Pohjois-Pohjanmaalla, sitten 30 -vuotta Pohjois-Savossa, seuraavaksi 30- vuotta Pirkanmaalla! Mihin sitten muuttaisi? Ehkä kilpailutan sitten eri maakunnat?

 

Sydämellinen kiitos dimexiläisille, asiakkaillemme, toimittajillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

 

Jukka Krogerus

Toimitusjohtaja (31.12.2017 saakka)

PS. Puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni säilyvät ensi vuonnakin samoina.

Kuvassa: Petteri, Tuire, Jukka ja Riitta.