Biisonimafian Kaitsu tekee elämässään empiirisiäkokeiluita Dimexin vaatteilla ja ilman

Ryhdyttiin Dimex-tiimiläisiksi Biisonimafiassa, eikä oo kyllä tarvinnut katua päivääkään

Ekaksi me käytiin tutustumassa Dimexin tehtaalla:
https://www.youtube.com/watch?v=c6rGkGc625

Kyllä kait joku joskus siitä huuteli, että Dimexi on kotimainen vaatemerkki, mutta en mä sitä ollut tajunnut ennen kuin itse näin. Siellä ne suunnitteli kaikki setit Leppävirralla. Oli aika kivaa käydä katselemassa ja juttelemassa suunnittelijoiden kanssa. Ne oikeesti miettii teknisiä vaateratkaisuja, mitkä takaavat vaatteen kestävyyden. Me ollaan totuttu siihen, että vaatteet ei hirveän pitkään kestä ehjänä.  Dimexeissä on pysyny taskut paikallaan, ainakin toistaiseksi. Lisäksi ne on suunniteltu loistavasti toimimaan, ainakin muiden mielestä. Itse hajamielisenä kaverina täytyy sanoa, että tämä taskujen suuri määrä aiheuttaa käsittämättömiä tilanteita. Kerran löysin taskuista sekä aamupalaleipäni että pleikkariohjaimen.

Elokuva-alaa pidetään yleensä aika glamourin täyteisenä. Tietyllä tavalla se sitä onkin, sen 2% työajasta. Todellisuudessa kuvaaminen on hyvin pitkälle käsityöammatti. Kuvaaja saattaa joutua ryömimään ihmeellisiin paikkoihin saadakseen sen parhaan kuvan ja äänimies survotaan tarvittaessa vaikka puuhun puomittamaan. Äänimiehellä on myös battereita taskut täynnä. Itse epäilen, että ne pystyisi virroittamaan kesämökin viikoksi niillä battereillaan. Meidän meikkaajakin oli ihan fiiliksissä Dimex-liivistään, koska sai uppoamaan sen taskuihin kaikki puuterisiveltimet, ja uskokaa pois, niitä on paljon. Ollaan me sen verta rumia jätkiä, että ihan muutamalla siveltimellä ei ihmeitä tehdä.

IMG_9591

Me oltiin kuvaamassa Suuri Seteliryöstö -elokuvaa Lapissa ja Dimexit pääsivät talvitestiin. Eniten työryhmää ilahdutti Dimexin tuubihuivi, joka roikkui kaikkien kaulassa. Se suojasi mukavasti viimalta tunturissa ja oli helppo vetää koko naaman suojaksi, kun kävi hiippailemassa juoksukahveja ala-aseman kioskilta. Itsenihän puvustin ohjaajan ominaisuudessa työmaajohtajan kansitakilla. Olihan se lämmin takki ja toimii varmasti hyvin, jos pitää pönöttää valkoinen kypärä päässä turhan tärkeänä, mutta mun sisäinen seitsemänvuotias poika on aika heikko pysymään paikallaan. Vähän aikaa jaksoin leikkiä Napoleonia, mutta sitten pönötysintoni loppui ja vaihdoin itselleni hyvin pukevan supersankarihaalarin.

IMG_9439

Iso valikoimahan näitä Dimexejä on. Pitää nyt pikkuhiljaa löytää ne juuri oikeat minulle.

Tämän hetken oma top 5:
– musta fleece
– tuubihuivi
– housut 620
– työasu (kokokeltanen kuvassa..)
– sadetakki (en oo käytännössä testannut, mutta pakko olla hyvä, sillä siinä oli niin paljon siistejä teknisiä oivalluksia!! )

IMG_8397
Osalla jengistä vaatteet ehkä pysyy ehjänä, mutta Esa Saarista lainatakseni: ”Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon. Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita.”

Liity meidän joukkoon. Ei täällä turhaa tungosta ole. Huomenna mennään asentelemaan pommeja. Auto pitäisi saada lentämään ympäri. Hiekkalaatikolla leikitään siis edelleen. Ainuastaan lelut on kasvaneet ja vaatteetkin ruvenneet kestämään. Onko se sitten ikä vai se, että Dimex kestää?

 

Terveisin: Biisonimafian ohjaaja Kaitsu joka tekee elämässään empiirisiäkokeiluita Dimexin vaatteilla ja ilman.

IMG_0718 Screen Shot 2015-05-19 at 17.57.50