Avarampia näkymiä

Läänintaiteilija Ulmanen taiteilee Dimexillä! Onko toimiala laajentunut jo taiteeseen vai peräti designiin!?

Homman nimi on yhteinen projekti suunnittelija Henri Ulmasen kanssa.
Halusimme katsoa Dimexin ajatusta työvaatteiden suunnittelusta hieman eri kulmasta ja otimme mukaan
tajuntaamme laajentamaan ulmanendesignin. Lienee aivan laillinen piriste ?Henri on suunnitellut mm. varsin näyttävän ja palkitun aurinkolasi
malliston, sen lisäksi hän työskentelee etelä-savon läänintaiteilijana.
Viime kuukausina olemme tavanneet muutaman kerran ja työnimellä Dimex – more kulkeva takki on saanut kokea jo päivänvalon itsensä taiteilijan ompelemana.
Takki on yllätys, yllätys musta mutta itse olen lähes kateudesta vihreä taiteilijan monitaitoisuudesta.
Varsin nopeasti mieleemme luonnehdittiin kuva tuotteesta jossa on fiiliksiä ja elementtejä erimaailmoista mistä olemme itse niitä hakeneet.
Tuumailimme mm. sitä mitä tällaisen tuotteen luonteessa tarkoittaisi suomalainen äijämäisyys positiivisesta näkökulmasta tarkasteltuna.
Esille nousivat ainakin sisu, periksiantamattomuus, taistelu ja Jouni Hynynen !
Ehkäpä sanat koti + teollisuus ovat siis myös äijämäisiä.
Itse näen proto-tyypissä vaikutteita niin uniformuista kuin motoristien vaatteistakin ja hyvältä näyttää ainakin katsojan silmiin.
Odotan kovasti lopullisen tuotteen saavan muodon kesälomien jälkeen, että saisin laittaa sen päälleni ja fiilistellä ainakin pienen hetken.
Sitten onkin aika miettiä em. tuotteen kohdalta kaupallisia näkökulmia. Paljonkohan saadaan myytyä ja mistä jakelukanavasta ?
Itselleni lisäarvoa on jo syntynyt paljon pelkästä matkasta kohti valmista tuotetta. Tosi opettavaista seurata toisenlaista tapaa työskennellä.
Taiteellisuus onkin ollut melko tehokkaan näköistä hommaa. Vierailemaan ei tullutkaan baskeripäinen taivaanrannan maalari vaan
tulikin ihan suomalainen äijä jäppilästä !